Skin is made by Mitsuno Hanna
Basecode by Pika
Helped by { 1 | 2 | 3 }
awak datang dari planet mana ?
Posted on Wednesday, February 8, 2012 @ 12:11 AM < 4 jagiya >
tadi dekat sekolah kan~~ tengah tulis-tulis ni . tiba-tiba dapat idea nak buat post untuk hari ini .
ok lah tajuk post tuh agak pelik kan ? haha . actually hari ini nak cerita dari mana datangnya pensel tekan . you know what is 'pensel tekan' ? dont know ? oklah . let me explain in english . it is a mevhanical pencil or UK english called propelling pencil . ia adalah sebatang pensel yang tidak perlu diasah . kalau guna pensel kayu kan kita kena asah . sangat membuang masa . zaman sekarang ni , orang buat kerja semua nak cepat ja kan . so kalau guna mechanical pencil ni we only have to replace the LEAD . alah , kalau deeja , panggil ubat pensel tekan . korang tak tahulah panggil apa .

HISTORY
contoh terawal pencil ini telah ditemui di atas bangkai kapal HMS PANDORA yang karam pada tahun 1791 .
for information you can read here . deeja nak tulis banyak banyak nanti korang tak nak baca pulak .

ini adalah lakaran bagi pencil tuh
ok lah . so , deeja hope korang baca post deeja yang ringkas ni . haha . and I BEG YOU TO LEAVE YOUR COMMENT AFTER READING . tak best lah tak ada comment . ;3 . 

p/s : baru beli pensil tekan baru semalam . haha