Skin is made by Mitsuno Hanna
Basecode by Pika
Helped by { 1 | 2 | 3 }
Tutorial : Double Ribbon
Posted on Monday, March 11, 2013 @ 4:26 PM < 0 jagiya >
Assalammualaikum and annyeong !
Hari ini , Deeja nak buat tutorial  coz ada unnie ni request . Tutorial ribbon brooch  yang deeja jual . Senang je sebenarnya . So , let’s check out video yang deeja buat ni . 




Maklumat Tambahan 

1. Ukuran untuk ribbon mesti satu panjang satu pendek . Kalau nak buat sama pun boleh tapi kurang seri lah . Hahaha . Lemme give you example : 10cm and 12cm . got it ?




2.Something left in the video . The ribbon look weird because tak lipat 3 kali (refer vid at 1.11-1.35) . How to lipat 3 kali ?? First , gam tengah . Exactly the same as video but make sure cuma tengah je digam , atas dan bawah tak kena gam . Then , gam atas and bawah . Macam mana ? Ohh susah nya nak tunjuk . Hahaha . Yang penting dia jadi macam ni ... you na mean ?


3.yang lain semua sama je . :) 

4.Bahagian belakang letaklah brooch ke sepit ke ~ . Ada jual dekat kedai .

5.Be careful . Jangan melecurkan diri sendiri okay ? :)

6.Sorry kualiti video memang sangat teruk . XDDD 

7. Korang buat lawa-lawa sikit . Tutorial tuh buruk sebab nak tunjuk cara je . hehe .
Kalau ada apa-apa yang tak faham , sila-silalah bertanya ye . Sekiannn ...